Informasjon til foreldre/foresatte Vi får hvert år en håndfull spørsmål fra foreldre angående BrøttumLAN. De har vi nå samlet her. Har du noen flere spørsmål kan du sende en epost til post at brottumlan.org.

image

Er det noen aldersgrense for å delta?

Nei, vi har valgt å ikke sette noen nedre aldersgrense. Det er du som kjenner ditt barn best, og best avgjør om hun/han er egnet til å delta. Ved å lese gjennom dette dokumentet får du et litt bedre inntrykk av hvordan et LAN foregår. Husk at det er fullt mulig å komme på besøk å se. Deltagerne trenger ikke overnatte. Du kan også sende med dem mobiltelefon, hvis de ikke har egen. Gjør dem også oppmerksom at de kan komme til InfoDesk hvis det er noe de lurer på. Den er bemannet nesten hele døgnet.

Er det trygt?

Vi hadde ikke arrangert LAN hvis vi ikke hadde ment det. Dette er den 21. gangen vi arrangerer og på bakgrunn av det sier vi ja, det er trygt å delta på BrøttumLAN. Noen personlig garanti for deltagerne kan vi ikke gi, men vi gjør alltid vårt ytterste for at alle deltagere skal ha det bra, og oppleve dette som et morsomt ungdomsarrangement. Politiet vet det foregår LAN på Brøtheim, de kommer innom en tur å ser til oss, hvis de har tid.

Hvor mange er det der?

Antall deltagere varierer fra år til år, pleier å være rundt 100 deltakere.

Er det lov å komme å se?

Gjerne! Det er fullt mulig og komme å se, dørene er åpne hele døgnet. Før var det vanlig å se foreldre dukke opp stadig vekk, dette ser vi desverre det blir mindre og mindre av. Kom gjerne innom!

Hvordan er det med mat og drikke?

Vi stiller med mikrobølgeovn, pizzaovn og vannkoker. Av drikke går det mye i brus og energidrikk, vi deler også ut gratis vannflasker og frukt. Det er selvfølgelig nulltolerense ovenfor alkohol.

Er det noe sted å sove?

Ja, vi har hvileområde i underetasjen på Brøtheim.

Sitter ungdommene sammen med noen de kjenner?

Via vår billettleverandør kan de velge en plass i salen sammen med kjente.

Hva vil det si å være crew? Hvem kan være det?

Å være crew betyr at du er med å arrangere lanet. Alle som vil kan søke crew, crewarbeid er veldig moro og ikke minst lærerikt.

Hvor mye koster det, og hva går pengene til?

En billett koster 350 kroner. Vi får også støtte fra Hyperion som deler ut statlige midler til denne typen ungdomsaktivitet, samt penger fra Norsk Tipping gjennom Grasrotandelen.

Pengene går til følgende:
Leie av lokale og lager

Vi leier Brøtheim i fem dager og et permanent lager.

Teknisk utstyr

Det kreves mye utstyr for å koble opptil 130 maskiner mot internett. Før deltagerne kommer med sine pcer er det allerede utstyr i salen for over 500 000kr.

Internettaksess

Vi har egen fiberlinje levert av Eidsiva Bredbånd.

Premier

Vi holder konkurranser i løpet av lanet. Vinnere blir premiert med pengepremier eller sponsormateriell.

Annet

Videre trengs det blant annet: inngangsbånd, vaskeutstyr, crewklær, domene og webhosting, kjøkkenutstyr, bordrekker, frukt, mat, etc.